Weihenstephaner bier
Het Weihenstephaner bier is niet alleen heerlijk, maar het is ook bekroond met talloze prijzen en erkenningen in de bierwereld. Dit Duitse bier is een ware ambassadeur van Beierse brouwtradities en een symbool van vakmanschap en kwaliteit.
Dus, als je op zoek bent naar een heerlijke bierervaring, dan is dit bier de perfecte keuze. Durf te drinken op een andere manier en voeg dit iconische bier toe aan je collectie!
Het echte Oktoberfest bier
Weihenstephaner is het echte Oktoberfest bier. Op 16 september is het weer zo ver, dan start het Oktoberfest in München. Het is een jaarlijks bierfestival waar veel mensen op af komen.
De missie
de missie van Weihenstephaner is om bieren van uitzonderlijke kwaliteit te brouwen, geworteld in traditie en vakmanschap, met een vleugje innovatie. Ze willen mensen inspireren, verrassen en laten genieten van de rijke diversiteit en cultuur van bier, terwijl ze trouw blijven aan hun historische erfgoed als de oudste brouwerij ter wereld.
Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan
Weihenstephaner is de oudste nog bestaande bierbrouwerij ter wereld. Al in 1040 kregen de Benedictijner monniken van het klooster in de Duitse stad Freising het recht bier te brouwen. Dat de brouwerij van het klooster na bijna duizend jaar nog steeds op dezelfde heuvel in het Beierselandschap staat, is niet vanzelfsprekend. Het klooster is ontvolkt door pestepidemieën en hongersnoden, kreeg een aardbeving te verduren en is 4 keer volledig afgebrand. Maar het bier kruipt waar het niet gaan kan en de brouwerij weet zich steeds weer op te richten.
Weihenstephaner heeft een combinatie van traditie en technologie waar wij in Nederland jaloers op zijn. Ze hebben een nauwe samenwerking met het Harvard voor brouwers: de School of Life Sciences van de Technische Universiteit van München. Het is niet geheel toevallig dat de brouwersfaculteit op het Weihenstephaner brouwerijterrein gevestigd is. Deze universitaire kennis en hypermoderne brouwinstallaties komen samen met de rijke historie en traditie. De uitkomst: 15 originele Duitse bieren van uitzonderlijke klasse.
Bij Dare to Drink Different houden we van brouwexperimenten en smaakavonturen. Maar als we even behoefte hebben aan een plek om te landen, een veilige haven van kwaliteit en smaak… dan is Weihenstephaner waar we altijd op kunnen terugvallen.
Het brouwproces
Het brouwproces van Weihenstephaner bier is gebaseerd op eeuwenoude Beierse tradities en vakmanschap. Elk detail, van de gebruikte ingrediënten tot de fermentatie- en lageringstechnieken, draagt bij aan de unieke smaak en kwaliteit van het bier.
Het begint allemaal met de selectie van hoogwaardige ingrediënten. Zo gebruiken zij alleen de beste gerst, tarwe, hop en gist om ervoor te zorgen dat elk brouwsel voldoet aan de hoge normen van het merk. Het brouwproces zelf bestaat uit vier hoofdfasen: maischen, filtreren, koken en koelen.
Het brouwproces van Weihenstephaner bier combineert traditie, expertise en moderne technieken om een bier van uitstekende kwaliteit te creëren. Elk brouwsel wordt met zorg en precisie behandeld, resulterend in de kenmerkende smaak, aroma's en uitstraling waar het bier om bekend staat.
Dus, de volgende keer dat je geniet van een glas Weihenstephaner, kun je waarderen hoe het met vakmanschap en passie is gebrouwen, volgens een eeuwenoude Beierse tradities.
Weihenstephaners één van de meest geliefde bieren
van de meest geliefde bieren van Weihenstephaner is de Weihenstephaner Hefeweissbier. Dit is een heerlijk troebel tarwebier met een rijke, gouden kleur en een romige schuimkraag. Het heeft een fruitig aroma van banaan en kruidnagel, samen met een verfrissende smaak die een perfecte balans vindt tussen zoetheid en frisheid. Dit bier is een echte klassieker en een must-try voor elke bierliefhebber.
Weihenstephaner Hefeweissbier krijgt van ons nog een speciale vermelding. Dit bier wordt namelijk volgens het Reinheitsgebot gebrouwen. Smaakmakers als koriander en citroenschil (die wel aan witbier worden toegevoegd) zijn ten strengste verboden volgens het Reinheitsgebot. Voor degene die wat minder met de Duitse taal hebben: ‘Weizen’ heeft niks te maken met de kleur, maar is Duits voor tarwe. Weer wat geleerd.