Sluit
Sluit
Sluit

Verbeeck-Back-De Cock Brewery (KEREL)


 

Verbeeck-Back-De Cock Brewery (KEREL)

KEREL, dit is echt een goed verhaal. De roots van het iconische biermerk KEREL liggen in het Vlaamse Tielrode. Hier wordt het bier vanaf 1908 gebrouwen door de familie Verbeeck-Back. Helaas verdwijnt het populaire streekbier samen met brouwer Jules Verbeeck mee in het graf. Einde verhaal, zou je denken. Totdat de Belgische familie de Cock de vervallen brouwerij koopt in 2015. 

 

KEREL gist opnieuw uitgevonden

Bij aankoop heeft de familie niet door welke rijkdom schuilgaat binnen de muren van de oude brouwerij. Onder al het puin ligt nog één flesje verscholen. Dit flesje bevat het originele KEREL gist. Een brouwteam van Belgische experts weet het gist-DNA te achterhalen. Dankzij uitvoerig onderzoek wordt diezelfde gist sinds kort opnieuw gebruikt in de vernieuwde VBDCK brouwerij (Verbeeck-Back-De Cock), zoals de brouwerij tegenwoordig door het leven gaat. KEREL is herboren! 

 

Het lekkerste van KEREL

De bieren van KEREL zijn stuk voor stuk karakteristieke creaties. De collectie bestaat uit een India Pale Ale, Dark IPA, Grapefruit IPA, Organic Pale Ale, Bière de Garde, Saison, Stout, Pink Imperial en een Strong Ale. Bier met een sterke persoonlijkheid, dat is KEREL.  

 

Benieuwd naar het gehele KEREL assortiment?

 

Populaire  producten van KEREL

Back to top