Sluit
Sluit
Sluit

Leroy Breweries


 

Leroy Breweries

Van een craft brouwer die 10 jaar bestaat zeggen we: top gedaan! Bij Belgische brouwers praten we eerder over 10 generaties. Dat is letterlijk het geval voor Leroy Breweries, dat al meer dan 4 eeuwen bestaat. Toch klinkt de naam je misschien nog niet zo bekend in de oren als Westmalle en Leffe bijvoorbeeld. Daar gaan we verandering in brengen bij Dare to Drink Different! 

 

Twee historische brouwerijen onder één dak 

Onder Leroy Breweries gaan twee van de oudste, nog actieve brouwerijen in West-Vlaanderen schuil: Brouwerij Het Sas (1572) en Brouwerij Van Eecke (1624). Zelfs de Franse revolutie en twee wereldoorlogen konden de brouwerijen er niet onder krijgen. Sinds medio 2016 treden de twee brouwerijen samen naar buiten onder de naam Leroy Breweries. Ze brouwen kwalitatief hoogstaande Belgische bieren die aan de andere kant van de oceaan soms wel bekender lijken te zijn dan bij ons. 

 

Prijswinnend Belgisch bier

Beide brouwerijen van Leroy Breweries exporteren veel van hun bieren over de hele wereld. Ze zijn onder meer populair in Azië, Canada en de Verenigde Staten. Dat blijkt ook wel uit hun goed gevulde prijzenkast. De brouwerij valt in de prijzen op ‘Monde Selection 2010’ met Sas Pils, Kapittel Blond en Poperings Hommelbier. Ook hun Watou Witbier is al meerdere keren bekroond, onder andere in Australië, Canada en Italië.

 

Hommel en hop

Hommelbier is echt een klasse apart, ken je dat? Met ‘hommel’ wordt trouwens niet zo’n veel te dikke bij bedoeld. Hommel betekent ‘hop’ in het lokale Poperingse dialect. Poperings Hommelbier werd voor het eerst in 1981 gebrouwen, speciaal voor de 3 jaarlijkse hoppefeesten in Poperinge. De naam is een eerbetoon aan de Poperingse hop. Het heeft een unieke smaak die je zeker eens moet proeven. 

 

Tijd voor een extra koelkast! 

Stel, je neemt je voor om alle bieren van Leroy Breweries te gaan proberen. Een heel goed idee, maar we willen je waarschuwen. Je hebt er een extra koelkast voor nodig. Wat dacht je hiervan: 7 Boezinge classics (o.a. Pils, Stout, Bok en Oud Bruin) , 2 Watou Classics (wit bier en cuvé), 6 Kapittel Watou (o.a. dubbel, tripel, blond) en 3 varianten van het Poperings Hommelbier (Klassiek, Dry Hopped en Fresh Harvest). 

 

Welke bieren van Leroy Breweries je ook kiest, je bent verzekerd van met liefde gebrouwen Belgisch bier en meer dan vier eeuwen vakmanschap!

 

Leroy Breweries proefpakket

Een proefpakket van Leroy Breweries is als een reis door de tijd. Zo smaakt vier eeuwen Belgische biertraditie! Veel bieren zijn prijswinnend en geliefd over de hele wereld, alleen in Nederland is Leroy nog niet zo bekend. Daar breng jij verandering in door nu dit bierpakket te bestellen. Dat je daarvan zult genieten, weten wij alvast zeker!  

 

Benieuwd naar het gehele Leroy Breweries assortiment?

 

Populair product van Leroy Breweries

Back to top