null
Sluit
Sluit
Sluit

Bier- en snackwijzer: dit zijn de beste smaakcombinaties

Er zijn mensen die een willekeurig biertje uit de koelkast pakken en daar een zak chips bij opentrekken. Jij niet. Jij bent hier bij Dare to Drink Different, omdat je van elk biermoment iets speciaals wil maken. Dat kan door nieuwe bieren te ontdekken, maar ook met perfecte smaakcombinaties. ‘Pairing’ zoals dat ook wel heel chique wordt genoemd. Wij noemen het gewoon onze ‘Bier- & snackwijzer’.  Geniet ervan!

Kipsnacks… welk bier drink je daarbij?

Lik jij je vingers af bij kipfingers? Dit soort kipsnacks met een krokant jasje zijn heerlijk te combineren met een luxe pilsener. De bitterheid van de pilsener wordt gedempt door de zoute smaak van de snack, terwijl het koolzuur in het bier mooi door het vet van de kip heen snijdt. Een verfrissende combinatie dus. 
Laat je kip zwemmen in een van onze pilsners.

Kaassnacks… welk bier drink je daarbij?

Heerlijk is dat! Zo'n krokante snack met romige kaasvulling. Maar pas op dat je mond niet verbrandt! Ben je toch iets té enthousiast geweest, dan kun je het beste je mond blussen met een blond bier. De zoete aroma's van de granen in het bier gaan namelijk perfect samen met de (altijd bloedhete) kaasvulling. Ben je de BOB of heb je even geen zin in alcohol? Dan is een alcoholvrij blond bier ook een heerlijke optie. 

Je favoriete kaassnack smaakt nog beter met onze blonde bieren.

Bitterballen… welk bier drink je daarbij?

Geloof het of niet, je geniet pas optimaal van een bitterbal als je er een IPA bij drinkt! De romige en intense ragout van een rundvlees bitterbal wordt namelijk mooi gebalanceerd door de lichte bitterheid van een IPA. Dit samenspel van bitter, zout en zoet maakt je bitterbal nóg onweerstaanbaarder. 

Zet de frituurpan klaar en bestel een van onze IPA’s

Kalfskroketten… welk bier drink je daarbij?

Welk bier drink je nou bij zo’n heerlijke kalfkroket op brood? Dat is de tripel! Door het hoge alcoholpercentage van de tripel heeft deze vaak veel koolzuur. Het bruisende karakter en de volle tripelsmaak zwepen de krachtige aroma’s van de kalfskroket nog eens extra op. Écht genieten dus. 

Kalfskroket uit het vet? Zorg dat je er een van onze tripels tegenover zet.

Back to top