Sluit
Sluit
Sluit

Friesisches Brauhaus zu Jever

Friesische Brahaus zu jever

 

Friesisches Brauhaus zu Jever

Vlakbij Groningen ligt het kleine Duitse stadje Jever. Al ruim 80 jaar wordt de bekende Jever Pilsener daar gebrouwen door het Friesisches Brauhaus zu Jever.   

 

In de wereld van craft bier wordt soms wat neerbuigend gedaan over pilsener, maar dat is volkomen onterecht. Wist je dat dit misschien wel het moeilijkst te brouwen biertype is? Brouwers weten dat wel. Ze proeven met bewondering de knisperend hoppige pilsener van Jever. De Duitse brouwer maakt een van de meest gedurfde gehopte pilsener ter wereld.

 

De zogenoemde ‘bitterhop soorten’ van Jever zorgen voor een prettige tinteling in de wangen, op de tong en aan je gehemelte. Een groot verschil met een IPA is dat die vooral met aromatische hopsoorten wordt gebrouwen. Deze zorgen voor een fruitig aroma en werken soms bijna verdovend op de tong. Jever houdt het super clean en toch vol karakter en smaak.

 

Vanavond alcoholvrij? Jever Fun is door menig smaakpanel verkozen tot lekkerste alcoholvrije pils. Het proberen waard dus. Let op: volgens de Duitse regels is het bier alcoholvrij wanneer het niet meer dan 0,5% alcohol bevat. De Nederlandse regels leggen de grens al bij 0,1%. Toch mag het hier als alcoholvrij verkocht worden en jij mag er natuurlijk gewoon altijd van genieten.  

 

Benieuwd naar het gehele Friesisches Brahaus zu Jever assortiment?

 

Populaire producten van Friesisches Brauhaus zu Jever

Back to top