Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Timmermans


 

Brouwerij Timmermans

De meest spontane brouwerij van allemaal is ongetwijfeld Brouwerij Timmermans. Dat bedoelen we heel letterlijk. Het bier van Timmermans ontstaat namelijk door ‘spontane gisting’. Dat is een wonderlijk proces dat alleen in een klein gebied rond Brussel plaatsvindt. Het komt erop neer dat ze de ramen van de brouwerij openzetten en er wilde gisten naar binnen waaien. Die zetten spontane gisting in gang en dat leidt tot een uniek bier: lambiek. 

 

Dat klinkt allemaal behoorlijk mysterieus, vooral omdat lambiek ongelooflijk lekker is. Je hoeft ons niet te geloven, maar ‘World’s Best Sour Beer’ op de prestigieuze World Beer Awards zegt genoeg. Die prijsuitreiking hadden de oprichters uit 1702 graag willen meemaken. Brouwerij Timmermans is de oudste van in totaal zeven nog actieve Belgische Lambiekbrouwerijen. 

 

Sinds 1993 is Timmermans onderdeel van Brouwerij John Martin, een bedrijf dat Engelse en Belgische bierkennis combineert met een flinke dosis lef. 

 

Als je dit zo leest, krijg je toch spontaan zin om de bieren van Timmermans te proberen! Dat kan met het speciale Timmermans bierpakket. 

 

Brouwerijpakket Timmermans

Ontdek verschillende prijswinnende bieren van Brouwerij Timmermans in één pakket. Timmermans is de oudste lambiekbrouwerij ter wereld. Op een lichtzure basis komen de meest wonderlijke smaken vrij. Als echte bierliefhebber moet je dit eens in je leven hebben geproefd. 

 

Benieuwd naar het gehele assortiment van Brouwerij Timmermans?

 

 

Populaire producten van Brouwerij Timmermans

Back to top