Sluit
Sluit
Sluit

Brouwerij Omer vander Ghinste

Brouwerij Omer Vander Ghinste

 

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Sommige brouwers zetten een crowdfunding op om te kunnen starten met brouwen. Omer Vander Ghinste krijgt op 23-jarige leeftijd van zijn vader een woonhuis met bijbehorende gebouwen: succes jongen! Dat is nog eens een vliegende start. Maar goed, we hebben het dan wel over 1892.

 

In datzelfde jaar brouwt Omer de eerste vaten ‘Ouden Tripel’, het huidige VanderGhinste Roodbruin. Met paard en kar verkoopt hij het bier in een straal van 15 km. Merknamen bestaan nog niet, dus geeft Omer zijn eigen naam aan het bier. Bieren Omer Vander Ghinste. Al zijn afstammelingen zullen de voornaam Omer blijven voeren: nu staan vader Omer Jean en diens zoon Omer Géry (vierde en vijfde generatie) aan het roer.

 

Jarenlange traditie

125 jaren wordt er volgens traditioneel recept gebrouwen, maar wel met steeds vernieuwende technieken. Alle vier vergistingsmethodes (lage, hoge, spontane en gemengde gisting) worden gebruikt en leveren een diversiteit aan bieren op. Hét bier van de brouwerij blijft het blonde degustatiebier OMER. Gevolgd door de fruitbieren, VanderGhinste Roodbruin en de internationale successen LeFort en Triple LeFort. 

 

De nieuwe generatie

Met bouwtraditie van ondertussen vijf generaties en een prachtig gamma aan bieren is Omer vandaag echt een brouwerij om van te genieten. We dagen je uit om zoveel mogelijk verschillende bieren te proberen, echt de moeite waard!  

 

Benieuwd naar het gehele Omer Vander Ghinste assortiment?

 

 

Populaire producten van Omer Vander Ghinste

Back to top